Clicky

U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

10 prachtige beklimmingen op de Veluwezoom (Oosterbeek/Arnhem)

Gepost 2013/12/15

Het gebied rondom Oosterbeek is een waar fietsparadijs. Jaarlijks doen dan ook talloze  fietstoertochten deze omgeving aan. Bijzonder is dat de heuvels zich hier aaneenschakelen en dat je door slim te combineren vele tientallen hoogtemeters kunt maken. Een persoonlijke top 10 van de mooiste beklimmingen in het Zuid Limburg van het noorden.

Wie het gebied van een afstand in ogenschouw neemt zou het niet zeggen, maar verscholen in de Oosterbeekse en Doorwerthse bossen en aan de Arnhemse noordkant strekt zich een fietsgebied zonder weerga uit..En nee, denk niet dat je -Midden Nederland immers- zomaar even overal omhoog danst. Tussen de Veluwse cols bevinden zich knoeperts zoals de Holleweg (44 meter) en de Monnikensteeg, die naar hoogte 80 leidt...

Hierbij mijn lijstje. Voordat ik weer ga twijfelen (Cattepoelseweg wel of niet/ Oude Oosterbeekseweg idem).

 

Mooiste beklimmingen van de westelijke Veluwezoom (Oosterbeek & Arnhem)

10. Klim naar de Steenen Tafel (Arnhem) Vanaf de Hommelseweg. Gevoelsmatig klim je boven de bomen uit...

9. Vanaf het oude Oosterbeekse kerkje- Weverstraat- Jagerskamp- Overzicht.Mooie klim in drie etappes, en de tweede daarvan doet pijn

8. Holleweg, Doorwerth, Stoempen!

7.Kneppelhoutweg, Oosterbeek. Gewoon een mooie, gelijkmatige klim. Bovenaan rechts en dan wordt ie wat zwaarder. Zou je de hele dag heerlijk op en neer kunnen rijden.

6. Moslaan, Arnhem. Heet wat mij betreft 'De muur van Arnhem'. Sommige beklimmingen liggen je gewoonweg niet. Oftewel: geweldig afzien, en daar gaat het nou juist om natuurlijk!

5. Monnikensteeg, Arnhem. Ga -voor het allerfijnste resultaat- bovenaan rechtsaf richting Hoogte 80....

4.Italiaanseweg, Doorwerth. Het begrip haarspeldbocht krijgt een nieuwe dimensie.

3. Utrechtseweg/ Schelmseweg. Startpunt Kunstacademie Arnhem, Utrechtseweg vanuit Arnhem richting Oosterbeek en dan rechtsaf Mariendaallaan, linksaf Driegemeentenpad en rechtsaf Schelmseweg omhoog.

Deze klim is ook te maken vanaf de Benedendorpsweg (startpunt) Steenenkruis-Beukenlaan-Schelmseweg. En ook vanuit de Weverstraat. Helaas zit de Utrechtseweg met stoplicht er in beide gevallen tussen.

2.Van Bosselenweg, Oosterbeek. Prachtige geleidelijke klim over brede weg. Voor even ben ik in Frankrijk. Vooral in het onderste glooiende gedeelte;  de aanloop van de feitelijke klim

1.Zypendaalseweg, Arnhem. Vanaf bezoekerscentrum Sonsbeek omhoog richting Schelmseweg. Prachtklim met een venijnig toetje... Zeker voor wie vervolgens het fietspad richting Oosterbeek neemt,